BejelentésIngyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Üzenőfal


Név:

Üzenet:

Vendégkönyv, fórum

Nyugodtan lehet kérdezni az üzenő falon, és szívesen adok szakmai tanácsot is. _ Ja és persze lehet dicsérni is a kályhás munkáit is! Szavazz az oldal alján!

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Veréb Mária [ 2016-01-23 16:02 ]

Szép napot kedves Tibor! Az a nagy dilemmám hogy lehet-e egy darab béleletlen kéményre rákötni kettő darab kis kályhát/kb.5 KW-kat/?Amennyiben igen,van-e valami amire fokozottan oda kell figyelni ha mindkettő működik?Válaszát előre is köszönöm Tisztelettel MarcsiKöbli Ferenc [ 2015-05-14 11:14 ]

Én mint laikus építettem egy tömeg-kályha-kandalló-kemence valamit. A legfőbb gondom az, hogy megrepedt, valamint a füst. Mivel itt nem tudok képet küldeni, szeretném, ha eljönne Ráckevére és adna tanácsot - feltéve persze, hogy elfogadható áron teszi mindezt. Ha ír, akkor küldjön telefonszámot is, hogy hívhassam. Köszönöm.Tímea [ 2014-12-08 21:36 ]

Azért kérem a segítséget, mert most csináltatunk egy cserépkályhát, de azt nem tudom, hogy mikor kell hozzá salakoló ajtó és huzatszabályzó? Használtan vettük és vannak hozzá de a szakember azt javasolta ne tegyük behogy mivel fával fogunk tüzelni. De akkor mikor kell? Általában az ember fával fűt benne. :-) Előre is köszi a választ !Regina [ 2014-10-12 13:16 ]

Nagyméretű, vízteres cserépkályhánk a falra van építve, a fal mentén a fugázás elvált a faltól, itt kiszökhet a szénmonoxid?
Olcsó CO-riasztónk van és többször megszólalt már. Jól szigetelt nyílászáróink vannak, valóban naponta többször kell szellőztetni a biztonságos működés érdekében (sajnos a szellőzésről elfelejtettünk gondoskodni, sem a kályhás, sem a nyílászáró készítő asztalos nem figyelmeztetett).Tóth Melinda [ 2014-03-30 07:25 ]

Tisztelt Tibor!

Szeretném tanácsát kérni, hogy vettünk egy házat melyben 2 szoba között van egy cserépkályha beépítve, de a cserépkályha oldalak és a fal közötti részen 8 cm rés van. Ezt szeretnénk beépíteni, hogy a szobákban ne legyen átláthatóság és ha lehetséges hang szigetelni is kellene. Ezt mivel tudnánk megoldani?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Melindaalthammer gabriella [ 2013-12-29 19:18 ]

Egy hordozható cserépkályhát csináltattunk a Tibivel,sok tapasztalatunk még nincsen a cserépkályhás fűtéssel kapcsolatban mert ez az első kályhánk,de a Tibivel szemben amit tapasztaltam csak pozitív volt,nagyon lelkiismeretes munkát végzett,időben jött,és időbe be is fejezte, nem kellett utána festőt hívni olyan tisztán dolgozott,úgyhogy mindenkinek nyugodt szívvel merem ajánlani.Nem írnék róla többet ,de nem azért mert nem tudnék,hanem azért mert a jó szakembert nem kell dicsérni,tehát röviden ennyit róla,a kályhánk meg biztosan remekül fog üzemelni.Utólag is köszönet a Tibinek.
Bakró Attila [ 2013-12-24 18:31 ]

Egy vizteres Cserépkályhát csináltattunk Tiborral.Egy nagy 46m2 es nappaliban van , és ezenkívül 3 db 12m2 es szobát, egy fürdőszobát, és egy wc-t fűtünk vele.Most decemberben 30 kiló fával 22-23 fokra melegíti fel a lakást.Bevallom nagyon féltem, hogy jól fog-e működni, de a nagyszerű kályhaépítőnek, és a vízszerelőmnek köszönhetően, kiválóan működik.Egy biztos a gépészeten nem szabad spórolni, és akkor el lehet a gázszolgáltatót felejteni.
Bárkinek nyugodt szívvel ajánlom.Fekete Tibor [ 2013-12-15 19:32 ]

Tisztelt Niki!
A kályha biztos kiszáradt.
Az hogy a fuga kipotyog,nem gond csak esztétika amíg nemfüstöl ki.
Átkell fugázni és ujra szép lessz.

Tisztelettel
Fekete Tiborniki [ 2013-12-03 08:56 ]

Július elején rakattam újra a cserépkályhámat , november közepén fűtöttünk vele először. És már potyog ki belőle a fuga nem száradhatott ki 4 és fél hónap alatt? Mekkora baj ez?Fekete Tibor [ 2012-12-31 20:54 ]

]

MINDENKINEK AKI NÉZEGETI WEB OLDALAM !!

Közeleg az éjfél, ismét eltelt egy év,
szívünkben feléled egy-egy régi emlék.
Felidézzük az elmúlt szép pillanatokat,
a tovaszállt, meg nem élt, tűnő álmokat.
Titokban reméljük, boldog évek várnak,
nem lesz benne többé szomorúság, bánat.
Köszöntsük hát együtt a következő évet,
Kívánjuk hogy álmunk, sose érjen véget,
Ehhez kívánok nektek nagyon, Boldog Évet
Álmodtál egy boldog évről,
Reménykedtél, igaz szívből.
A remény mára tovaszállt,
Az álmod is már messze járt,
de vár az Újév ismét téged,
Reményt hoz és büszkeséget.
Vágyat ébreszt, s újra éltet,
Boldogabbá tehet téged.
Életed, még meseszép lehet
Boldog Újévet kívánok neked!
---NA MEG AZT IS HOGY SZÉP ÉS JÓ KÁLYHÁD LEGYEN !!!
a kályhás TibiJuhász Tünde [ 2012-11-07 20:36 ]

Tisztelt Uram!

A napokban építettünk be egy cserépkályhát két fal közé, a nappali és egy szoba közé.
A fal és a kályha közt kb 5cm-es rés található. Milyen módon és mivel lehetne megoldani hogy ez a rés eltűnjön, és ha lehetséges hangszigetelt is legyen.
Köszönöm válaszát!
Üdv
pappandrea [ 2012-10-29 21:49 ]

Kedves Fórumozók!

Az idén csináltattuk meg a vízteres cserépkályhát és elég sok kérdés kavarog a fejemben!
A keringetőnek hány fokon célszerű lennie? Mi 50 fokra állítottuk.
Hogy célszerű fűteni egy ilyen kályhában? Kis gyújtóssal begyújtani, salakoló ajtó és a másik is nyitva? Ha leégtek és parázs van, újból megrakni közepes fával és félig elzárni mndkét ajtón a szerllőzőt hogy lassabban égjen le a fa, de a vizet melegítse?
Eddig simán csak cs.kályhánk volt, ugye azt megraktuk egyszer, parázsnál elzártuk és kész....
Most, hogy kint 2-3 fok van, bent kétszeri rárakással 20-21 fok van , de csak délután gyújtottunk be, munka után. Azért nem raktunk rá többször, mert nagyon forró a kályacsempe már.
Várom a használok, tapasztaltak tanácsait!

Előre is köszönöm szépen!
Üdv.
AndiGajdos Béla [ 2012-10-29 20:09 ]

Tisztelt Uram!
Van egy lemez kályhám mely belül samotos ráadásúl vízteres is.
szeretném körberakni.Elég sok régi nagyméretű téglám van.
Ezzel szeretném borítani.Érdeklődnék,hogy érdemes e ezt megcsinálnom,esetleg haggyak a kályha körül légteret is.
Előre is köszönöm esetleges válaszát.Ember Tamás [ 2012-10-28 19:22 ]

Tisztelt Uram!

Egy cserépkályhát szeretnénk beépíteni két helyiség közé, ez láthatóan megoldható, de a fórumon is olvastam és a képeken is láttam, hogy 5-8 cm légrés található a fal és a cserép között.
Mivel nálunk egy hálószobát és egy nappali fűtését kötné össze a cserépkályha nem szeretnénk, ha ekkora rés maradna a fal és a kályha között.
Ön a fórumban azt írta, hogy nem ajánlja a közvetlen ráépítést.
Ha ez nem ajánlatos akkor, hogy szokták megoldani ilyen esetben a hangszigetelést?
Nem lehet esetleg megoldani, hogy a kötelezően megtartandó légrést utólag hőálló gipszkartonnal elfedem?
Minden megoldás érdekelne, csak ötletelek.
Köszönettel :Ember Tamáshardika [ 2012-10-25 19:33 ]

Csatlakozom Illés Krisztina hozzászólásához!Nálam 3 éve épített a "Tibi" 1 nagy kályhát..de én is meg vok vele elégedve!:)Tibivel..és a kályhával is/ ami nem szekrény ugye Tibi?:)/Tibi ez nem reklám:)))
Sok munkát kívánok neked:)
üdv Kiskőrösről:)Tábori László [ 2012-10-17 21:44 ]

Tisztelt Uram!
Házfelújításba kezdtem Pakson, és sokat gondolkozom a fűtés kialakításán. A ház 100 m2, amelybe padlófűtést 5 radiátorral kombinálva szeretném megépíttetni. Az alap eset úgy nézett ki, hogy vegyes tüzelésű kazánnal fűtenék, és lenne egy kondenzációs gázkazánom (amelyet már régebben megvásároltam) tartaléknak, rásegítésnek. Most az ön honlapját olvasva viszont nagyon gondolkodóba ejtett a téglakályha a vegyes tüzelésű kazán helyett. A házban sok minden épülne bontott nagyméretű téglából, amikhez nagyon is menne a lakótérben egy épített tégla kályha. Jól veszem ki, hogy ezeket a kályhákat vízteresre is meg lehet csinálni, amivel helyettesíteni tudnám a kazánt? Gondolom gazdaságosabb lenne, viszont egy ilyen kályha építésének költségeivel nem nagyon vagyok tisztában.... Ha esetleg tudna nekem erről pár sorban írni, nagyon örülnék. Előre is köszönöm válaszát!Illés Krisztina [ 2012-10-04 11:03 ]

Üdv mindenkinek,aki jó kályhást keres,mert jó helyen jár!!!Szeretném leírni,milyen elégedett vagyok,a családommal egyetemben!Nálunk két kályhát készített a Tibi eddig,és teljesen más lett minden!Bár az egyiket épp csak befejezte,még nem használtuk,de a másik már egy idényt végigfűtött és jelesre vizsgázott!Ezt a Tibi újra építette nálunk,mert már nagyon el volt használódva.Néhány dolgot le kell írnom,meg szeretném osztani a tapasztalataimat azokkal,akik bizonytalankodnak!Amióta átrakta a kályhát,majdnem fele annyi fát kellett elhasználnunk a fűtéshez,mint előtte,gyors és tiszta munkát végzett.Még festetnem sem kellett utána!!!Megbízható,egyedül kellett hagynom őket sokszor a házban,de simán meg mertem tenni,ami manapság nagyon nagy szó!Sorolhatnám még tovább is,de akkor már regényt írnák...Szóval bátran ajánlom mindenkinek a Tibit,mert jól dolgozik és becsületes ember!Köszönjük Tibi!Kleo [ 2012-02-09 13:34 ]

Kedves Tibor!
A minap hallottam egy ismerőstől egy meglehetősen furcsa alternatív fűtési módot, melynek lényege röviden:
A cserépkályha mögötti falra egy azzal méretben kb. azonos nagyságú radiátort helyeznek el. A radiátorban felmelegedő vizet egy keringető szivattyú segítségével cirkuláltatják az épület többi szobájában felszerelt radiátorokban-így elvileg alternatív központi fűtés jön létre.
Mint szakember, érdekelne a véleménye. Vajon ilyen módon megoldható egy 70m2-es alapterületű és kb. 2,5 m magasságú lakás fűtése...
Előre is köszönöm válaszát.
Üdv: KleoBock Beáta [ 2012-01-24 08:47 ]

Köszönöm szépen a válaszát! Még remélhetőleg jelentkezem!
Üdvözlettel:Bock BeátaFekete Tibor [ 2012-01-23 17:57 ]

Kedves Beáta!
Igen elérhető vagyok.
Nemárt neki alap,jobb a teher elosztás,főleg ha van alatta szuterin.15-20cm vastag pár vasszál bele és tökéletes.
Tisztelettel:TiborBock Beáta [ 2012-01-23 08:49 ]

Kedves Tibor!
Köszönöm a válaszát, gondolom a megadott telefonszámon elérhetem, amikor aktuálissá válik.
Még egy kérdés a kályhával kapcsolatosan: kell-e különösebb alapot készíteni neki, mert gondolom elég nagy súlyt kell tartania.
Köszönettel:Bock BeátaFekete Tibor [ 2012-01-22 20:28 ]

Tisztelt Beáta!
Válalok építést az ország bármely részén természetesen.
Kákyha méretei 150*80*190cm-(+/-pár cm).
Anyagi vonzata 250000ft kb,ezt úgy értem hogy tartályostól,munkadíjastól áll a kályha.
Tisztelettel:Fekete TiborBock Beáta [ 2012-01-22 15:30 ]

Üdv!
Még annyit kérdeznék, hogy Ön is vállalná az építését? Amennyiben igen, kb. mennyibe kerülne és mennyi ideig tartana egy ilyen téglakályha megépítése, kb. mekkora helyet foglalna el a kályha? Helyileg Paks mellett Györkönyben lenne.
Várom megtisztelő válaszát!
Üdvözlettel:Bock BeátaBock Beáta [ 2012-01-22 14:32 ]

Kedves Tibor!
Rövid számolgatás után a helyzet a következő lenne. Van egy meglévő lakás amit teljesen felújítunk aljzattól a plafonig.Az újonnan kialakított részben lenne kb.7 normál radiátor és 2 ami gardrobban illetve Wc-ben lenne.
Mivel pár év múlva szeretnénk kozzáépíteni azt is be lehet-e már előre kalkulálni az építésbe. Oda még terveznénk kb.4 normál radiátor és 2 kicsit. A fűtést gázzal is működtethetőre terveznénk.
Köszönöm előre is megtisztelő válaszát, üdvözlettel:
Bock BeátaFekete Tibor [ 2012-01-20 15:24 ]

Tisztelt Beáta!
Az,hogy mekkora víztér építhetőbe:függ hogy menyi radiátort szeretnének fűteni,ehhez kell tervezni a kályhát,majd a vízbetétet.
Tisztelettel:TiborBock Beáta [ 2012-01-18 18:38 ]

Kedves Tibor!
Vízteres téglakályhát szeretnénk most álakítandó házunkba.Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy mekkora a legnagyobb víztér amit be lehet építeni és az kb. mekkora lakás fűtésére alkalmas?
Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel:
Bock BeátaFekete Tibor [ 2012-01-14 13:30 ]

Tisztelt Tamás!
Rosszpengélyű késsel,vagy vasvágó fürészlappal lelehet szedni.Fűtés szezonok előtt nemárt megtekinteni,mert ha vizesebb a fa akkor jobbab kátrányosít.
Tisztelettel:TiborSomogyi Tamás [ 2012-01-10 17:27 ]

Kedves Tibor,

Vízteres cserépkályhát használok, és ahogy látom, a tűztérben a vízcsövekre korom, kátrány rakódik le. Ezt hogyan lehet eltávolítani?
Próbáltam drótkefével ledörzsölni, de nem jön le.
Ez a lerakódás csökkentheti a hatásfokot? Vagy nem kell ezzel foglalkozni Ön szerint?

Köszönöm előre is
kék lajosné [ 2011-11-16 11:09 ]

Kérdésem az hogy lehet e egy kéménybe két helyen tüzet rakni egyik egy kazán ami vegyes tüzelésü a másik egy külön helységben egy kandalló betét de a kémény kijárat egy csak nem egyforma magassában afüstkijárat? köszönömválaszát mer addig nem merek füteniGőcze Tibor [ 2011-11-10 21:24 ]

Üdvözlet! Segítséget szeretnék kérni az ügyben, hogy hol lehetne beszerezni cserépkályhás szakkönyveket? Már két éve dédelgetem magamban az ötletet, hogy kitanulom a szakmát, mivel rendelkezem 3 csk.-val, de sajnos megérettekk az újra rakásra. Jelenleg nem használom őket, de ez meg is látszik a központi fűtés kazánjának nagy étvágya miatt elfogyasztott fa menyisségén. Kétszer annyi az eltüzelt fa a szezonban.
Szóval érdeklődtem sok helyen, de sajna nem jutok hozzá olyan szakkönyvhöz, amiből érdemben tanulni lehetne, illetve kiegészíteni a suliban tanultakat, már ha el jutok odáig végre, hogy beiretkozhassak esti- levelezős képzésre.
Ha van rá mód, megköszönném a segítséget ez ügyben!
Köszönettel : Gőcze TiborHorász Tünde [ 2011-10-03 08:11 ]

Kedves Tibor ! Sajnálattal olvastam, hogy akaratomon kívül megbántottam Önt ! Igaz, hogy akkor nem válaszoltam üzenetére, de , kérdésem feltevésekor előre megköszöntem válaszát és , ha megnézi jóval korábbi levelemet , ott leírtam, hogy milyen nagyra becsülöm Önt, amiért segít másoknak !! Ezt most is fenntartom és elnézését kérem még egyszer !!! Köszönöm eddigi segítségét, amire később is számítani szeretnék, ha lehet ! Üdvözlettel : Horász TündeFekete Tibor [ 2011-07-26 19:53 ]
Tisztelt Asszonyom!

Természetesen belet kötni,csak arra kell figyelni,hogy ha egyszerre üzemeltetik a kazánnal akkor mindig a felső bekötést(cserépkályhát)kell először elgyújtani.

Tisztelettel:Kályhás Tibi
Bódi Antalné [ 2011-07-21 19:47 ]

Kedves Tibor! Szeretném a véleményét kérni.
Vegyes tüzelésű kazánhoz épített 5 téglás 12m 20cm magas kéménybe be lehet -e csatlakoztatni egy 4x7x2.5 méretű cserépkályhát? A kazán a pincében van.Fekete Tibor [ 2011-07-05 21:02 ]

Milyen érdekes emberek vannak.Nagyon gyorsan vának segítséget és aztsem mondjá"KÖSZÖNÖM",vagy valami!!!!!!!!!!!!


Fekete Tibor [ 2011-06-08 22:31 ]

Kedves Tünde!
Itt a lapomon van egy nagy fehér L-alakú barna ülőpadkás kályha,130nm-ert napi 20-25kg fával fűtenek vele,nem tudom az sok-e.Pedig az valóban nagy kályha.Azt is jó lenne tudni,hogy fűtenek.
Tölgy és a bükkfa csersavas fák,hasogatva is min.2évet kell szárítani,hogy ne kátrányosítsa sem a kályhát,sem a kéményt.
Önök hány kg-fát fűtöttek el naponta,és mekkora a kályhályuk.Jólenne tudni mennyi járat,és álló vagy fekvő járatú,mert bizony hiába nagy egy kályha,ha lelke(belseje)rosszul van megépítve.
Járatokat úgy kell szűkiteni,hogy a füstcsövön kilépő füst 80-120fokos legyen megközelítőleg.
Meg a kémény hossza a füstjáratok hossza mennyire egyezik meg.
Kályha gazdaságosan fűtsön bizony sokmindenen múlik.
Tisztelettel:
Kályhás TibiHorász Tünde [ 2011-06-08 08:08 ]

Kedves Tibor ! szeretném a tanácsát kérni , hogy ha tűzifát akarunk most venni , akkor Ön milyen arányban ajánlja a favásárlást?Nagyobb cserépkályháról van szó . Arra gondolok , hogy tavaly pl. csak akác fát vettünk , jó volt vele fűteni , száraz volt , de elég sok kellett belőle.Most, aki a fát árulja , azt tanácsolta , hogy bükk fát vegyünk nagyrészt és ahhoz kb. 1/3 rész akácot , mert a bükkfának nagyobb a fűtőértéke és tovább ég , kevesebb fával tudnánk ugyanolyan meleget csinálni ,tehát spórolnánk vele valamennyit. Önnek mi a tanácsa , milyen fát venne ? Ha most megvesszük azt a bükkfát felhasogatva , száraz szellős helyen ,kiszárad még fűtésszezonra ? Mi a véleménye a tölgyfáról ? Köszönöm a válaszát előre is (bocs,de sürgősen kellene ) !!szabó istván [ 2011-03-23 11:42 ]

szia Tibi! Újtelken építettél tavaly egy cserép kályhát.Nagyon jól üzemel,és az e-mail címedre megküldtem a képeket ahogyan épűlt a kályha,ezúton is köszönöm a munkádat,ha Kalocsán járok megkereslek,üdv Szabó István ÉrdFekete Tibor [ 2011-03-06 17:16 ]


Tisztelt Pál !!

Nem szoktam javasolni és akit csak tudok le is beszélek arról , hogy a kályha bármely része közvetlen falhoz érjen, mert az a falat fűti és nem a légteret.
Az előírás szerint is 8-10 cm minimum el kell hagyni a kályha és a fal között.De ha mindenféleképp azt szeretné ,hogy a fallal érintkezzen a csempe , lehet kapni könnyített hőszigetelő téglát.
De még egyszer mondom Önnek Én ezt nem javaslom.
Tisztelettel
kályhás TibiFekete Tibor [ 2011-03-06 17:07 ]

Elnézést kérek mindenkitől , hogy csak most válaszolok .

Először "csoszténak" válaszolnék a tartályt a tűztérbe kell rakni de én a lemez tartályt gazdaságtalannak tartom , mivel a láng csak az egyik oldalát éri és ha nincsenek a belsejébe terelő lapok hegesztve a víz a leggyorsabb úton távozik a tartályból .
Ennek következtében megfelelő hőmérsékletűre nem tudja fel melegíteni a vizet.Én egy fordított "L" alakú csőtartályt szoktam beépíteni a tűztérbe.
Igen nyitott tágulási tartállyal biztonságos rákötni a rendszerre , mert ha víz túlmelegszik nem keletkezik a rendszerben túlnyomás.
Én nem szoktam rákötni és nem is tudok ilyen linket , mivel a tulajdonost megszoktam kérni , hogy egy fűtés szerelővel köttessék rá. A tartályt beépítem a kályhába 2 csonkkal kiállok a kályhából , a keringető szivattyút a visszatérő ágra kell köttetni hogy a lehűlt vizet tolja át a tartályon ne pedig a forróvizet szívja el.
Remélem tudtam segíteni h van kérdése írjon .
Tisztelettel
kályhás Tibi
örsi pál [ 2011-03-01 21:17 ]

Tisztelt mester érdekelne egy falba épitett kályha tűzvédelmi megoldása. Nevezetesen, milyen anyag szükséges a csempe és a tégla közé ? Köszönöm segítségét .csoszte [ 2011-03-01 06:50 ]

Tisztelt Fekete Tibor!

Azt szeretném még megkérdezni,hogy egy 100m2 családi házban gáz köszponti fűtésünk van 8db 160cm hosszú lemez radiátorral.Ezt bővítenénk egy tartályos cserépkályhával. Kérdésem az lenne:
-A cserépkályha lehet nyitott tágulási tartállyal?
-Nekünk \"L\" alakú téglalap formájú tartályt csinálnak azt is lehet a tűztérbe vagy a tűztér fölé rakni ?
-Tudna küldeni linket hogy kell rákötni a cserépkályhát
a köszpönti rendszerre?

Válaszát előre is köszönöm.csoszte [ 2011-03-01 06:08 ]

Tisztelt uram,

Szeretnék egy vázlatot vagy rövid leirást kérni öntől a viztartályos cserépkályha működéséről.Konkrétan a keringető rendszer érdekel és az , hogy mi szavatolja a rendszer biztonságát.
Peti [ 2011-02-23 15:36 ]

Helló Tibi!

Érdeklődnék 2 db hordozható cserépkályhából lehet e viztartályost összerakni? Kérlek írj emailt!

Köszi PetiFekete Tibor [ 2011-02-06 13:58 ]

Szeretne egy cserépkályhát ?? --- de nincs rá pénze ?? már van rá megoldás .
A kalocsai porcelánmanufaktúra kályhacsempéi már hitelre is kaphatóak , sőt 30% -os vissza nem térítendő állami támogatás is van hozzá .

Erről bővebb információt a

06-70-428-3005 -ös telefon számon lehet kérni ,--a kályhaépítéssel kapcsolatos információkat továbbra is Tőlem.

Üdvözlettel

a kályhás TibiFekete Tibor [ 2011-01-22 17:54 ]

Szivesen Bea!

Tudsz skype-on hivni,"kalyhastibi"néven tudsz felvenni és hívni.
Ird meg mikor tudunk beszélni.

Üdv:Kályhás TibiBea [ 2011-01-21 21:19 ]

koszi szépen, Tibor.
Tudunk telefonon beszélni?
Vagy skype on?
Spanyonlbol hivnálak, vonalas az sokkal olcsóbb.
BeaFekete Tibor [ 2011-01-21 10:37 ]

Tisztelt Bea!

Áram nélkül a tetőteres házaknál megoldható.
Tartály mérete függ a kályha méretétől,és a radiátorok számától,Önnél ott a padlófűtés is.
Sütő lehet a tartály fölött,és mellett,függ a kályha formájától.
Fekvőjáratú kályhánál lehet készíteni kazánlemezből a tartályt,állójáratúaknál hatékonyabb a csőtartály,de ez megintcsak a kályha formája dönti el.
Természetesen lehet famennyezet alá is építeni cserépkályhát.

Tisztelettel:Kályhás Tibi

bea [ 2011-01-19 23:52 ]

Tisztelt Fekete Tibi!
Lenne még egypár kérdés?
Elektromos áram nélkul hogy lehet megoldani ennek a melegvíznek a keringését egy vízteres megoldássnál?
Mekkora az a tartály ? milyen anyagbol lehet? ontot vasbol?
hány kobb métert lehet ezzel a vízzel majd futteni?
menyi hely kell neki? a suto alá kerul vagy folé?
ezek határozzák meg a kályha formáját?
Fa menyezet alá lehet rakni egy cserépkályhát?
minden jót
BeaFekete Tibor [ 2011-01-19 16:46 ]

Tisztelt Bea!

Természetesen megoldható ez a fűtés,és a sütő is.
Tartály és a sütő is elférjen,a kályha mérete kicsi nemlehet.
Csempéket agyagból kell kiégetni,1040fok az tökéletes.
Szerintem a kivitelezésnek akadálya nincs.

Tisztelettel:Kályhás Tibi


bea [ 2011-01-18 23:03 ]

Tisztelt Fekete Tibi.
Nagyon szeretnék egy cserépkályhát, hogy fel futson 3 radiátort,(2 kicsit és egy nagyot), és még majdnem 100 négyzetméter padlófutést is. ´Es még sutni is szeretnék benne, meg hogy a fórmája ne legyen túl nagy... Ez lehetséges? Hogyan lehet ezt szabályozni a kijovo melegvíz homérsékletet?
Szobrász vagyok, és nagyon szeretnék a formában kozremukodni meg a csempéken. csak nem értek a kályhákhoz. Meg tudnám csinálni finom samotból 1040 fokon kiégetve?. koszi
BeaFekete Tibor [ 2011-01-06 13:01 ]

Tisztelt Ferenc!

8literes tatály elég kicsi.
Tartály aljának kb50cm-re kell lenni a tűztér aljától,hogy a láng tökéletesen érje.
Csőtartályt építek a kályhákba,mert a csöveket körbe éri a láng.A 3radiátort hamarabb felkéne fűteni mint ahogy a kályha felforrósodik.
Fekvőjáratú kályhánál építettembe simatartályt,avval fedtem a tűzteret kb55cm magasságban,de azis 25-30literes volt.Alulról éri a láng,a tetdjét melegíti az első és második füstjárat.
Remélem tudtam segíteni.

Tisztelettel:
Kályhás TibiKirály Ferenc [ 2011-01-05 21:17 ]

Tisztelt uram!
Problémám megoldására keresnék választ. Cserépkálya lett épitve, viztartállyal. 3 radiátor van rákötve, és csak kinkeservessen lehet felfütteni a radiátorokat ugymond forróra. Csak langyos szinte egész füttés alatt, pedig ugymond lángol a tüz folyamatossan. Kb. 1 kosár fa fogy el 1 nap. Szerintem a probléma a viztartály méretével van, kb 8 liter, és a tüztér tetelyében van. Bár a kályhás esküszik rá hogy ez igy jó, de sajnos nem birtam beköltözni az ingatlanba ez miatt.
Válaszát elöre is köszönöm, Király Ferenc PécsFekete Tibor [ 2010-12-31 19:48 ]

Közeleg az éjfél, ismét eltelt egy év,
szívünkben feléled egy-egy régi emlék.
Felidézzük az elmúlt szép pillanatokat,
a tovaszállt, meg nem élt, tűnő álmokat.
Titokban reméljük, boldog évek várnak,
nem lesz benne többé szomorúság, bánat.
Köszöntsük hát együtt a következő évet,
Kívánjuk hogy álmunk, sose érjen véget,
Ehhez kívánok nektek nagyon, Boldog Évet
Álmodtál egy boldog évről,
Reménykedtél, igaz szívből.
A remény mára tovaszállt,
Az álmod is már messze járt,
de vár az Újév ismét téged,
Reményt hoz és büszkeséget.
Vágyat ébreszt, s újra éltet,
Boldogabbá tehet téged.
Életed, még meseszép lehet
Boldog Újévet kívánok neked!
---NA MEG AZT IS HOGY SZÉP ÉS JÓ KÁLYHÁD LEGYEN !!!
a kályhás Tibi
Fekete Tibor [ 2010-12-18 08:31 ]

Tisztelt Szilárd!

20-30kg fának elegendőnek kelene lenni
Munkadijam ekkora kályhának 90.000ft+a samottégla és a többi anyagköltség 55.000ft,a tartály 35.000ft.

Tisztelettel:Kályhás TibiHuszti Szilard [ 2010-12-16 23:21 ]

Tisztelt kályhás úr!
A garázsomba szeretnék egy téglakályhát vízterűt,a házam 9*12*240.es ,7 radiátort kellene fűtenem,a szépség nem fontos a fűtés viszont igen,már van egy téglakályhám az első szinten,csak a jobb fűtőérték kihasználás miatt érdeklődnék,árakról munkadíjjáról és legfőképpen a kályha fogyasztásáról,ami most 4-6 vödör fa/nap -8fokban a házam felében.Fekete Tibor [ 2010-12-01 06:27 ]

Kedves Tünde!

Mennyi kisméretű téglát építekbe az attól függ,hogy a kályha állójáratú vagy fekvő.
Az állónál kb30db,fekvőnél ennél több kell a füstjáratokba kb50db.
Ennek a kályhának,okosan van megépítve elégnagy a tűztere,hogy beleférjen kb20kg fa egyszerre.
Az én tanácsom:vastag fával megrakja álitva tűztér 3/4részét,elébe rak álitva vékonyabbakat az ajtóhoz papírt és gyújtóst.Elgyújtja az ajtón hagy egy ujnyi rést és a huzat segítségével a fa végigég mint az erdőtűz,nemkell piszkálgatni.Elégett a fa,ha már csak izzóparázsvan lezárja az ajtót,hogy nekapjon a tűztér levegőt,mert ilyenkor fejtiki legjobban a hatását.6-7óra elteltével úgyérzi nincs elég meleg(amit kétleni fogok)megpiszkálja a parazsat és rak még rá.

Tisztelettel:TiborHorász Tünde [ 2010-11-30 14:40 ]

Kedves Tibor ! Szeretném megkérdezni , hogy Ön kb. hány darab kisméretű téglát épít be egy 6x3x7-es cserépkályhába ? Ezenkívül , hogy mit javasol , hogy kell tüzelni hidegebb napokon , kb. hány kiló fát lehet és ÉRDEMES eltüzelni egy ekkora kályhában ? Arra gondolok, hogy egyszerre kellene rátenni vagy 3-4 órán át rakosgassam rá lassan ? Vagy érdemes kétszer begyújtani naponta ?
Hogy lenne a leghatékonyabb ? Elég nagy a ház ! Pillanatnyilag mással nem akarok fűteni .

Válaszát előre is köszönöm !fogl tamás [ 2010-11-22 20:52 ]

irtam a privát e-mailre.üdvFekete Tibor [ 2010-11-22 17:46 ]

Tisztelt Tamás!

25literes tartálytól nemkell nagyobb.Milyen tartálya van?Cső vagy kocka azt irta,hogy L-alakú.Amiket én szoktam be építeni azok csőtartályok és 20-25literesek,de tökéletesen működnek.A csöveket körbe éri a láng így elég gyorsan felmelegíti a rendszert.
Molnár Csaba is ilyen vélemt irt ide lapra Tószegről.

Tisztelettel:
Fekete Tiborfogl tamás [ 2010-11-21 16:21 ]

Tisztelt Tibor!
Tegnap egész nap ugy fütöttem, hogy lekapcsoltuk az indirekt tartályt,és csak négy radiátor volt a kályhára kötve és mégsem tudttam egyfolytában 50 fok körül tartani a vizet és keringetni.
Talán kicsi a szivattyum?wilo 10w33as van benne.
én azt hallottam hogy ekkora házba ennyi vizzel a rendszerben ami kb 350liter, nagyobb tartályt 50-60 litereset építenek a kályhába.
Ön szerint ami nekem van 25 literes is elég kell hogy legyen?
Köszönöm válaszát!
Fogl TamásFekete Tibor [ 2010-11-21 14:19 ]

Tisztelt Tamás!

Véleményem szerint az indirekt tartályt lekellene kötni,mert sok a vízmennyiség.A tartály nagysága megfelelő,ettől nagyobbat sem érdemes beépíteni,mert az idővel lekátrányosítja a kályhát.

Tisztelettel:
Fekete Tiborfogl tamás [ 2010-11-19 19:25 ]

Tisztelt Mester!Olyan gondom van,hogy 120nm-es házba lett rakatva cserépkályha elég nagy ,25 literes víztartállyak,ami L alaku!9 db radiátor van rákötve,amiböl 2 1800as van 5 db 400as törölközös,meg egy 1200as.A kályhára még rá van kötve egy 200literes indirekt hőtároló.A kályha gyönyörűen fűt,nagy meleget ad,az indirekt tartályban is felfűti a vizet de a radiátorokban nem akar meleg lenni.Mindegy hogy 30,40,50 vagy 60 fokra teszem a termosztátot, a víz felmegy addig a szivattyú (wilo) bekapcsol,kb 1 percig megy és utánna kikapcsol,mert a visszajövő víz gondolom én lehűti egyből.És a radiátorokban nem lesz meleg, sajnos!Én arra gyanakszom,hogy a kályhában lévő tartály kicsi(25 liter).
Legyenszíves ha tud valami hasznos tanácsot adni akkor megköszönném.
Előre is köszönöm.
Tisztelettel:Fogl TamásFekete Tibor [ 2010-11-19 19:23 ]

Tisztelt Zoltán!

Cserépkályhályába szeretne víztartályt és azt szeretné ráköttetni a meglévő fűtésrendszerére.
Mennyibe kerül az a kályha méretétől,és hogy mennyi radiátort fűt a rendszer,mert a tartály nagyságát ezekhez kell méretezni.
Részletesebben leírja ezeket,pontos választ tudok irni.

Tisztelettel:
Fekete Tibordeák zoltán [ 2010-11-17 19:10 ]

Tisztelt Tibor!
Meglévö cserépkályhát szeretnék rákapcsolni a vegyestüzelésü kazánra,lehet?és mennyi kb?Molnár Csaba [ 2010-09-29 21:13 ]

Szia kedves Tibi bácsi!
Örülök,hogy az én kályhám is bekerült a galériába,mivel én is és akik már látták szép munkának tartják.Mellesleg nem elhanyagolható szempont,hogy a próbafütésen jelesre vizsgázott.Négy radiátor van rákötve és szinte 10 perc alatt felfűtötte öket.Köszönöm a szép munkát és jó egészséget kivánok a többi kályhához is.
Tisztelettel Molnár Csaba Tószegről.Fekete Tibor [ 2010-09-10 17:03 ]

Tisztelt Károly!

Kellene egy 6*3*7-es kályha amit 50-60000ft-ért lehet kapni,a samottégla és a többi belső anyag 60000ft,a tartály 35000ft,a munkadij 80000ft.
Az építés 3-4napot vesz igénybe.

Tisztelettel:
Kályhás TibiBudavári Károly [ 2010-09-09 15:10 ]

Tisztelt Uram!

Egy 90nm ház fűtését szeretnénk megoldani egy vízteres cserépkályha segítségével, melynek a központi fűtésre kötve kb. 40nm padlófűtést és 5 db radiátort kellene ellátnia.
Szeretném megkérdezni, hogy bontott csempéből ez kb. mennyire jönne ki nekünk kompletten(öntöttvas vízteres tűztérrel), mind időben, mind anyagiakban. Természetesen mindent Ön szállítana, már csak a garanciák és a hosszú távú hibátlan működés miatt is.
A telepítés helye Gyálon lenne.

Válaszát várva, köszönettel:
Budavári KárolyFekete Tibor [ 2010-08-09 17:11 ]

NAGY NYÁRI ÁRZUHANÁS !!!!

KEDVES LEENDŐ MEGRENDELŐIM !!----

MINDENHOL LÉTEZIK NYÁRI AKCIÓ ---NÁLAM IS, EZÉRT MUNKADÍJAIM A KÖVETKEZŐEN MÓDOSULTAK.
4*2,5*7--ES MÉRETŰ KÁLYHA 65,000 FT
5*2,5*7--ES ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,70,000FT
5*3*7---ES,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,75,000FT
6*3*7----ES,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,80,000FT
6*3*8----AS,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,85,000FT
6*4*8-----AS,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,90,000FT

TISZTELETTEL A KÁLYHÁS TIBIFEKETE TIBOR [ 2010-06-19 19:34 ]

KEDVES TÜNDE !

EKKORA L- alakú kályhát 150.000 ft-ért építek , mivel ez 2db 5*2,5*7-es kályha méretnek felel meg amiből 1-nek az építési munkadíja 90.000 ft---- függetlenül , hogy a csempe új vagy bontott.
Az L alakú kályha új csempe ára ajtó nélkül 495.000 ft.
Belső anyag( samott tégla kism. tégla, apatincserép, homok, agyag)kb.: 70.000 ft
ekkora méretű kályhához egy 24*35 cm belsőméretű ajtót be lehet építeni ennek az ára kb.: 35.000 ft.
A bontott csempénél a munkadíj és a belső anyag ára ugyan az de a csempén biztos meg lehet spórolni 300--350.000 ft-ot.
Ha bontott kályhát vesz minimum 100 db középcsempe kell ettől több lehet de kevesebb semmikép. Tehát ez azt jelenti, hogy 2 db 5*2,5*7-es vagy 2 db 4*3*7-es kályhát kellene vásárolni. Ha a talpazat bontás közben sérül vagy hiányos a kályhát ytong téglára is lehet építeni.
A KÉMÉNY MÉRETE JÓ ,CSERÉPKÁLYHÁHOZ A KÉMÉNYBE BÉLÉS NEM KELL AZ CSAK GÁZ FŰTÉSNÉL SZÜKSÉGES.
Remélem megfelelő információval szolgáltam de ha bármiben tudok segíteni szívesen segítek.
Tisztelettel
kályhás TIBIHorász Tünde [ 2010-06-19 08:12 ]

Kedves Tibor !

Nagyon köszönöm , hogy ilyen hamar válaszolt , manapság ritka , hogy valaki érdek nélkül segítsen másoknak !
Megkérdezném ,hogy Ön mennyiért építene egy ilyen méretű L-alakú kályhát,
új csempéből vagy esetleg bontott is érdekelne (bár ez elég sok csempe ahhoz ) ? Anyaggal együtt érdekelne ! Még azt is kérdezném , hogy a mi kéményünk új téglakémény , téglalap alakú kb. 20x16cm , nincs benne betét , csak vakolt ,hogy az jó-e , ahhoz mekkora ajtó kellene a kályhára ?

Szép napot kívánok ! Üdv. H. TündeFekete Tibor [ 2010-06-18 12:14 ]

Tisztelt Tünde!
Mind a kétmegoldás kivitelezhető.Az L-alakú kályhánál tudni és figyelnikell a füstjáratok megépitésére,hogy hatékony legyen a kályha.Az ajtót,hogy melyik oldalra teszik az mindegy,ahol a legkedvezőbb a fa pakolása.
A fémcsöves megoldásnál a cső alátámasztására vagy felfüggesztésére kell figyelni nehogy a sulyavégett kiforduljon a kályhából.Az első begyújtásnál a fűtés szezonkor leveszik a könyökről a tisztitónyílást és ujságpapírral felmelegítik a csövet akkor nemlessz gond a kátrányosodással,de aki építeni fogja remélhetöleg elmondja.
Vissza térve az L-alakúhoz.Ennél viszont több a csempe egység,így nagyobb a fűtőfelület,hatékonyabb mint a másik.
Nézte a képeket akkor látta építettem L-alakút nemis kicsit,8füstjárat van benne+patka,a tulaj szerint tökéletesen fűtött napi 22-25kg fával.
Remélem tudtam segíteni?!
Tisztelettel:
Kályhás TibiHorász Tünde [ 2010-06-17 15:42 ]

Tisztelt Tibor !

Segítségét kérem ! Bizonyos okokból nem tudjuk közvetlen a kéményhez építeni a tervezett cserépkályhát. Kérdésem lenne , hogy
L -alakú kályhát lehet-e építeni ?
Egyik oldalon 5 csempe, másik oldalon is 5 csempe széles lenne , 2,5 mély és 7 csempe magas.Így tudnánk bekötni a kéménybe.
Ha lehet így építeni , mire kellene figyelni ennél a megoldásnál , hogy fűtsön is a kályha mindkét oldalon , hova kellene tenni az ajtót ?
A másik megoldás az lenne , ha egy 6x3x7-es sima kályhát csinálnánk
és egy acél tisztítónyílásos könyökcsővel hátul lenne bekötve a kéménybe , ami kb.50cm hosszú és 30-40cm ami bekanyarodna a kéményhez . Egyáltalán szoktak-e ilyet csinálni vagy ez butaság lenne ? Ennek a füstcsöves megoldásnak mi lenne a hátránya , mennyiben rontaná
a kályha fűtési teljesítményét? Esetleg nagyon kormolna vagy ilyesmi ?
Nagyon kérem mielőbbi válaszát , mert sürgős lenne ! Köszönöm , ha segít !!!
Üdvözlettel ! TündeErdélyi István [ 2010-05-09 23:09 ]

Tisztelt Fekete Tibor úr!

Pár órával ezelőtt beszéltünk telefonon, megállapodtunk, hogy e hét szombaton jön el hozzánk, ide Délegyházára felmérni a cserépkályha épitéssel kapcsolatos tennivalókat. Abban is megállapodtunk, hogy hoz magával minta - választási lehetőséget.
Véleményem szerint, amikor jön, valószínű meg tudunk állapodni egyrészt a kályha tipusában, az elkészítés, az átvétel dátumában és a teljes árban is. Telefonszámom megvan Önnél. Címem. 2337. Délegyháza. Kéktó sétány 1/7.
Útvonalra javaslom: Jön az 51-es úton Budapest felé, Kiskunlacháza után 15 kilométerrel, jobbra - tábla mutatja - Délegyháza felé. Jön végig, átjön a sineken, tovább, beér a település központjába a Vasutállomáshoz, onnan tovább Dunavarsány felé. Az állomástól kb. 300 méterre jobbra egy TÜZÉP telep, ez után közvetlenül a Kéktó sétányhoz bekanyarodik jobbra, jön tovább, végig, az út balra kanyarodik, jön tovább kb. 100 métert, az első ház jobb oldalon. Ha elakad valahol, akkor hívjon fel mobil telefonon, maga elé megyek. Várom jelentkezését, érkezését. Tisztelettel: Erdélyi István
Fekete Tibor [ 2010-05-03 20:29 ]

Tisztelt István!
Persze,építek általam vitt bontott cserépből is.A Vatera.hu-n is lehet válogatni bontott kályhákból.Ennek a végösszege:200.000-250.000ft.Ugyan ekkora újból:520.000-580.000ft.Ezek az árak mindent tartalmaznak.Építési ideje 3-4napot vesz igénybe.

Tisztelettel
Kályhás TibiErdélyi István [ 2010-05-03 10:16 ]

Tisztelt Úram!
Sürgős és megnyugtató választ kérek.
Jelenleg van egy kandallónk, szeretnénk lebontatni. Ez az első. A helyére szeretnénk egy nagyon egyszerű cserépkályhát készítettni. Délegyházán, családi házban élünk, Kalocsától kb. 60 kilométerre az 51-es úttól nem messze.
Elképzelésünk a cserépkályhával kapcsolatban.
Magassága kb. 190 cm. magas.
Szélessége kb. 120 c,.
Mélysége kb. 70 cm.
Olvastam az egyik blogban, hogy meg tudja oldani az Ön által hozott használt cserép beépitését is.
Több kérdésem van:
- Meg tudja e oldani az Ön által hozott használt cseréppel a cserépkályha felépitését?
- Így mi lenne a teljes végösszeg?
- Másik kérdés: - Esdetleg a fentiek új cseréppel?
- Mi lenne a teljes végösszeg?
- Következő kérdés:
- Mennyi idő alatt készülne el?
Megjegyzés: Láttam albumában fényképet, amit el tudnék képzelni. Egyszerű, karima nélküli cserépkályhára gondoltunk.
Várom sürgős válaszát.
Tisztelettel:
Erdélyi IstvánFekete Tibor [ 2010-05-02 18:50 ]

Tisztelt Iván!
Cserép vagy téglakályhának a 14*14-es kéménytől nemkell nagyobb.Meglehet épiteni tégla és cserépkályhát is.A téglakályha tömege természetesen több mint a cserepesé.Ehhez a fűtéshez kellene egy 6*3*7-es kályha a tömege 1,5t. körül van,ha cserepes.Viszont a téglakályha költsége kedvezőbb.Az,hogy milyen alakú az Önök igényén mulik.Remélem segítettem valamennyit.Kérdése van,vagy elhatározást hoztak irjanak,vagy hivjanak.

Tisztelettel:
Kályhás TibiSzabó Iván [ 2010-04-30 12:34 ]

Kedves Tibor!
Fűtés átalakításon gondolkodunk(hála a gáz árának)
Van egy "szerelt" kéményünk (saválló lemez,szigetelés,borítás 150-es átmérővel) jelenleg egy kis 6 kw-os fa tüzelésű kandallócska segít be a gáz alapján működő központi fűtésnek,amely egy épített kémény ,kerámia bevonatos 14x14-es átmérővel működik.Szintes kb 110 m2-es házikó,külsőleg hőszigetelt.Lehetne valamelyik kéményre téglakályhát, cserépkályhát esetleg vízteres betéttel kivitelezni???? Vagy csak nagyobb átmérőjű kémények bírják? Kb mekkora méretű kályha kellene (mekkora tömeget képvisel?)valamilyen patkás,elnyújtott L alakút talán elbírna a födém. Kb 80 tagú öntöttvas radiátort kellene még fűteni,ha leszámolom, a kályha környezetében lévőket.Javasolna nekünk valamit?
Tisztelettel:Szabó Iván MiskolcrólFekete Tibor [ 2010-04-20 07:51 ]

Tisztelt József

Mind a két cég csempéje jóminőségű csak árban külömbõznek.Nálam vannak Pestről a Kályhásdinasztria cég csempéiből minták 25-féle szinmintával az ára is efogadhaó.Nemtudom milyen kályhára gondolt viztartályosra vagy tartálynélkülire,mert azért van légköbméter kellene egy 6*3*7-es kályha.A megépitését négynapos határidővel vállalom.Az anyagiak:munkadíly 120.000+anyagköltség.

Tisztelettel:Kályhás TibiJózsef [ 2010-04-18 11:21 ]

Kedves Tibor!

Szakmai véleményedet szeretném kérni: Mi a különbség a Kalocsán gyártott és a Zalakerámiás kályhacsempék között, minőségben. Te melyikkel dolgozol ?
Milyen határidővel vállalsz Kalocsa környékén kályhaépítést?
Kb. mennyiért építenél fel egy 240 m3 fűtésére alkalmas egyszerű cserépkályhát?

Köszönettel: József
Horváth Zoltán [ 2010-04-15 16:33 ]

Tisztelt Tibor!

Köszönöm a felvilágosítást.
Üdvözlettel ZoltánFekete Tibor [ 2010-04-14 21:47 ]

Tisztelt Zoltán.150-200kg biztos kell a kályhához.Solton biztosvan,mert dolgoztam ott és vörösagyagot hoztak szőlőhegyről.Horváth Zoltán [ 2010-04-13 18:44 ]

Tisztelt Tibor!

Szeretném kérdezni hogy egy 3*2,5*8 as méretű kályhához mennyi agyag szükséges.Valamint Harta környékén(bács megye) hol tudnám beszerezni a szükséges agyagot.Köszönettel Horváth Zoltán.Monlár Csaba [ 2010-03-22 22:16 ]

Én egy egyszerü alaku(téglatest) cserépkályhára gondoltam ami alá egy talapzat lenne épitve ahová be lehetne tenni a tüzelőt.Egy szobába lenne berakva ugy,hogy a fütése a folyosóról történne,és mindenképpen viztereset szeretnék. Nem gondolkoztam különleges kialakitási formán,a lényeg ,hogy jól müködjön.Egyébként én Tószegen lakom és ha errefelé lenne dolga valamikor,egy megbeszélt időpontban,személyesen megbeszeélhetnénk az alternativákat.A telefonszámom:06703166230
Előre is köszönöm tisztelettel Molnár CsabaFekete Tibor [ 2010-03-22 16:26 ]

Tisztelt Csaba!Ehhez a fűtéshez 5*2,5*7-es kályhaméret elég.Mennyibe kerül az sokminentől függ.Milyen a csempe,a kályha formálya.A Román csempékről a véleményem,nemszeretnék senkit megsérteni,de pontatlanok,nincsenek sikba a csempe televan mészkukaccal(pattog a zománc)szóval nekem megvan a véleményem.Akkor inkább érdemesebb jó álapotú Magyar bontott kályhát venni.Leirja milykivitelezésű kályhát szeretne akkor tudok költségvetést csinálni. Tisztelettel:Kályhás TibiMolnár Csaba [ 2010-03-21 20:31 ]

Tisztelt Tibor!
Nekem kb.100m2-es házam van és egy vizteres cserépkályhát szeretnék éppittetni,amivel kb.2-4 lapradiátort is szeretnék fűteni.A kérdésem az lenne,hogy ehhez a rendszerhez mekkora kályha kell?Mennyibe kerülne a felépitése?Mi a véleménye a romániai csempékről?
Tisztelettel Molnár Csabafelsmann kristóf [ 2010-01-14 19:08 ]

Elnézést kérek, ha megbántottalak.

kalyhaskristofJózsa Gyula [ 2010-01-12 23:37 ]

Szia Tibi

Köszönöm a válaszokat, sokat segitettélFekete Tibor [ 2009-12-31 19:16 ]

MINDENKINEK AKI NÉZEGETI WEB OLDALAM !!

Közeleg az éjfél, ismét eltelt egy év,
szívünkben feléled egy-egy régi emlék.
Felidézzük az elmúlt szép pillanatokat,
a tovaszállt, meg nem élt, tűnő álmokat.
Titokban reméljük, boldog évek várnak,
nem lesz benne többé szomorúság, bánat.
Köszöntsük hát együtt a következő évet,
Kívánjuk hogy álmunk, sose érjen véget,
Ehhez kívánok nektek nagyon, Boldog Évet
Álmodtál egy boldog évről,
Reménykedtél, igaz szívből.
A remény mára tovaszállt,
Az álmod is már messze járt,
de vár az Újév ismét téged,
Reményt hoz és büszkeséget.
Vágyat ébreszt, s újra éltet,
Boldogabbá tehet téged.
Életed, még meseszép lehet
Boldog Újévet kívánok neked!
---NA MEG AZT IS HOGY SZÉP ÉS JÓ KÁLYHÁD LEGYEN !!!
a kályhás TibiFekete Tibor [ 2009-12-28 21:55 ]

Szia Gyula.A mázazásuk túlkönnyen megpattan és ha nemfigyelnek rá 5forintos nagyságbanis képes lepattanni.Az anyaga:mészkukacos,és nemigazánvan kiégetve.Némelyik csempe anyaga lyukacsos mint a szivacs,de azért birja a hőt.Józsa Gyula [ 2009-12-28 21:21 ]

szia Tibi, az erdélyi csempe amúgy minőségileg milyen?beépítésnél, vagy majd átrakásnál nem törik, nem reped,a hőt bírja, a máz megfelelő?, mert valószínű csak ezt tudjuk megvenni, az kevésbé zavar ha a szépsége nem annnyira szép(fugák nem egyenletesek, sarkok nem derékszögüek), csak jó legyen és birja a fűtést persze megfelelő béleléssel, összeépítéssel. köszFekete Tibor [ 2009-12-26 10:32 ]

Szevagy Gyula.Nektek is kellemes ünnepeket és boldog újévet kívánunk.Az erdélyicsempékről nekemsincs jó tapasztalatom,nemlehet szépkályhát épiteni belőlük,mert a csempék nem egyenesek a sarokcsempék nem 90-fokosak.Nemtudom esetleg gondolkodtál-e már bontottcsempéről?A vaterán gyönyörű kályhák vannak eladók.Tegnap láttam egy szép zöld tányérmintás-ülőpadkás(csempéből),5-ik sornál hurkapárkánnyal,7-ik sor tetején zárósornak is hurkapárkány 90.000ft-ért.Érdemes megnézni a Vatera-oldalt(ez akora kályha amit leirtál).Ezeknek a kályháknak is a belsejét új anyagból kell megépíteni,csak a csempék nemujak,de egycsempe 100-évigis csempe.Tisztelettel:kalyhas tibihardika [ 2009-12-24 12:55 ]

Kedves Tibi!
Kívánok neked és családodnak nagyon Boldog Karácsonyt és még Boldogabb, munkában gazdag Újévet!:)


hardikaJózsa Gyula [ 2009-12-23 15:50 ]

szia Tibi

Kösz a gyors választ amit a startlapos fórumon írtál Székesfehérvárról érdeklődtem agyag ill. padka építés iránt.Cserépkályhát szeretnénk de anyagi szempontból olcsóbb árfekvésűt, ezért gondoltam én megépítem a padkát ami menni fog, csempe kiválasztásnál tartunk ott is probálunk olcsóbb árfekvésűt , erdélyi csempe a legolcsóbb, de akikkel kályhásokkal beszéltem senki nem ajánlja, kb 800-900 ft / db, többi csempét 1300-1500 ft/ db áron tudnám megvásárolni.Kérdésem a Te véleményed a csempékről (ár minőség) te mit ajánlanál?A kályhánk 110cm széles 50-60 cm mély, kb 180cm magas lenne padkáról ami még kb 40-45 cm magas lenne, a tetején pedig nem lenne párkány ( anyagi szempontból)hanem csak le lenne zárva.Kellemes ÜnnepeketFekete Tibor [ 2009-11-17 18:41 ]

Tisztelt Rob. A csövespatkót ajánlom,de a patkórészt érje a láng.Így nagyon hamar felmelegíti a vizet. Tisztelettel:kályhás tibirob [ 2009-11-17 18:22 ]

Kedves Tibor!

Cserépkályhákba (7x2,5x5)hőcserélő melyik a jobb megoldás központi fűtés céljából?:(víztérfogat a rendszerben kb 60L és 4 db radiátort fűtene)
-csöves patkó
-fektetett lemezpatkó

Tisztelettel,
RobiFekete Tibor [ 2009-11-16 19:58 ]

Tisztelt Árpád.Előszöris azt szeretném kérdezni,hány radiátort fűtene,mert a kályha közelébe nemkellenek radiátorok.A kályhát uj vagy bontottcsempéből szeretnék vagy esetleg téglakályát szeretnének.A fűtésrendszerre a rákötés nemnagy költség.Ha válaszolnak erre a párkérdésemre akkor tudok részletesebben válaszolni.Tisztelettel:kályhás tibiRéti Árpád [ 2009-11-14 16:58 ]

Tisztelt Uram.
Van egy 190nm-es kétszintes házunk.Azt szeretnénk vizteres cserépkályhával kifűteni.a meglévő központi fűtésre rákötve.nemtudom hogy mekkora kályhára lenne szükségünk és mennyiből lehetne ezt kivitelezni.Fekete Tibor [ 2009-10-03 08:25 ]

Tisztelt Nyári Úr!Csőtartályt építek a kályhákba.A keringetőrendszer szivattyúval mint másfűtésrendszernél.Tisztelettel:kályhás tibiFekete Tibor [ 2009-10-03 08:13 ]

Szia Hardika!Samotport festék vagy háztartásiboltba tudsz venni.A keverési arány az kenhetőlegyen.Üdv Tibi!hardika [ 2009-09-29 13:02 ]

Tibi!
hol lehet venni samottport?Van vmi keverési arány samottpor és vizüvegre vonatkozóan?Vagy ahogy csináltad nálam érzés szerint?

üdv
hardikaNyári Tibor [ 2009-09-28 11:22 ]

Tisztelt uram,

Szeretnék egy vázlatot vagy rövid leirást kérni öntől a viztartályos cserépkályha működéséről.Konkrétan a keringető rendszer érdekel és az , hogy mi szavatolja a rendszer biztonságát.

Tisztelettel

Tibor
fekete tibor [ 2009-07-08 00:20 ]

tisztelt Alice . szombaton vagyis 11-n leszek budapesten.akkor személyesen is megbeszélhetjük az elkpzeléseit ha önnek megfelel.pontos cimet kérnk.irjon vagy hivjon a 06 30 441 7909-en.tisztelettelSzéles Alice [ 2009-07-07 01:38 ]

Ismét én! Azt elfelejtettem megírni, hogy természetesen ugyanez érdekel cserépkályhában is, ha megoldható mind a fűtésrásegítés, mind a samottégla betét, és esetleg egy üveges cserépkályhaajtó. Mivel még minden előtt állunk, meg lehet bennünket győzni egyik, vagy másik, vagy harmadik megoldás hasznáról. :))
Köszönöm
AliceSzéles Alice [ 2009-07-06 21:17 ]

Üdvözletem!

Érdeklődnék, hogy tudna-e árajánlatot adni? Egy teljesen új építésű 100 nm2-es Pest megyében, Budapesttől 20 km-re északra épülő családi házban kellene egy vízteres (fűtésrásegítős) cserépkandallót felépítenie.
A fűtési rendszer kétcsöves szivattyús melegvízfűtés, alsó elosztású. A hőtermelő Ariston Clas System gázüzemű falikazán + melegvíztároló 120L.
Olyat szeretnénk, aminek az alján legalább akkora perem van, amire le lehet ülni. Gondolom ezt a típust bontott cserépből nem lehet megoldani, úgyhogy ennek megfelelően kérem, hogy nyilatkozzon. Ha szüksége van az alaprajzra, akkor e-mailben el tudom küldeni. Kérem minél előbb jelezzen vissza, mert a kémény megrendelése és építése előtt állunk, és mindenképpen olyat szeretnénk csinálni, ami jó ehhez a cserépkandallóhoz.
Előre is köszönöm a fáradozását!

Alicemayer ferenc [ 2009-06-03 14:20 ]

Ez a jó e-mail cím.Ica /nem fibernet/Fekete Tibor [ 2009-05-24 16:45 ]

TISZTELT GÉZA !!!

TERMÉSZETESEN KIVITELEZHETŐ ILYEN MEGOLDÁSSAL A KÁLYHA - NÉZZE MEG A KÉPEINK 4. OLDAL LAPOM ÉS LÁTHAT OTT OLYAN MEGOLDÁST IS AHOL 3 HELYISÉGBEN VAN KÁLYHA VAGYIS L ALAKBAN . JÓ TANÁCSKÉNT A KÉMÉNY BELSŐ ÁTMÉRŐJÉNEK 140MM-ESNEK KELL LENNI ETTŐL NAGYOBBAT NEM SZABAD, MERT AKKOR NEM LESZ MEGFELELŐ HUZATA A KÁLYHÁNAK.
HA VAN KÉRDÉSE ÍRJON
TISZTELETTEL
TIBORHorváth Géza [ 2009-05-18 06:19 ]

Tisztelt Tibor!

Most épülő házamba szeretnék cserépkályhát is rakatni. Kérdésem az, meg lehet-e oldani, hogy a 25 cm-es fallal elválasztott két helységet egy kályhával kifűteni? Valahogy úgy képzelem el, hogy a falban egy megfelelő szélességű áthidaló alatt építjük meg a kályhát, így mindkét helységet fűtené. Kivitelezhető az elképzelésem? A kéményt ennek megfelelően építenénk fel.Tóth György [ 2009-03-05 20:15 ]

Tisztelt Uram!
Köszönöm tanácsait és azoknak megfelelően fogok eljárni.
ítisztelettel: Tóth GyörgyFekete Tibor [ 2009-03-05 19:40 ]

Tisztelt György! Az elképzelése megvalósítható, de ezt úgy célszerű megépíteni, hogy a kályha mögötti és a füstjárat közé kisméretű téglából kell egy falat felhúzni, hogy a füst a kályha és a köré épített burkolat között ne jöjjön vissza a fűtendő légtérbe. És a füstjáratokat ne cserépből építse lehetőleg kisméretű bontott régi sárga téglából építse. Az első füstjárat falát apatin cseréppel (hódfarkú) után kell bélelni. A téglákat felesleges hornyoltatni, mert főleg a füstjáratnál agyagból kell rakni, mert a hőtől ez nem ég szét mint a többi kötő anyag. Üdv.: Kályhás TibiTóth György [ 2009-03-04 09:40 ]

Tisztelt Uram !
Köszönöm a gyors válaszát.
Igaza van, nem részleteztem az elképzelésemet.
A lemezkályha mellé és köré gondoltam építeni füstgázhasznosítót kéménytéglából.
Élére állított téglákból épülne két- vagy három füstjárattal.
A téglákat hornyoltatnám a kötésbiztonság céljából.
A füstjáratok falait kábeltéglából, vagy cserépből építetném.
A fűteni kívánt létér klb 100 lm3.
Felhasználható alapterület :4 m2.
Kéményem kb.10 m magas és az előírásoknak megfelel.
A fenti adatok alapján kérném véleményét az elképzelésemről
és a tervezett kályhadapter méreteiről.
Előre is köszönöm segítségét.
Tisztelettel: Tóth György

Fekete Tibor [ 2009-03-03 09:24 ]

Tisztelt György !!

Nem értem tisztán a kérdését !
Téglával körbe lehet burkolni a lemez kályhát de 2 cm-es légrést kell hagyni a lemezkályha és a téglaburkolat között.
Erre gondolt vagy valamilyen más elképzelése van ??-
ha van kérdése még írjon.
Tisztelettel
a kályhás TibiTóth György [ 2009-03-02 14:04 ]

Tisztelt Uram!
Olvasom a szakmai véleményeit, tanácsait a szaklapban és úgy látom: szakember írja.
Abban kérném a tanácsát, hogy érdemes-e a meglévő fatüzelésű Berlióz(?) tipusú lemezkályhámhoz TÉGLÁBÓL épült kiegészítő adaptert építetnem?
A Koszó féle szakmai könyvben és az interneten sem találtam hozzá útmutatót.
Előre is köszönöm segítségét.
Tisztelettel: Tóth GyörgyFekete Tibor [ 2009-02-26 15:13 ]

Tisztelt Ferenc!!

Igen ezt a csőtartályt beleteszem a tűztérbe.

Üdv
TibiGáspár Ferenc [ 2009-02-25 17:18 ]

T. Tibor!

Ezt a "csőtartályt" belűre teszi a kandalló belsejébe,közvetlen a tűztérbe,vagy fülé?

Köszönöm.Fekete Tibor [ 2009-02-25 17:05 ]

Tisztelt Ferenc!!

Ilyen megoldást még nem csináltam és nem is láttam .
A víztartályokat a tűztérbe szoktuk beépíteni .
Ez általában csőtartály de lehet kocka tartály is de a csőtartály gazdaságosabb. Ez egy fordított "L" alak ami elég nagy kiterjedésű a kályha teljes tűztér magasságát igényli.
Tisztelettel
a kályhás TibiGáspár Ferenc [ 2009-02-24 10:48 ]

Üdv!
Ugyan nem cserépkályha,de hátha.
Kandallóbetét füstcsővére felhelyezhető vízteret esetleg már készített?

Köszönöm.Bali01 [ 2009-02-18 19:07 ]

Tisztelt Tibor!

Köszönöm szépen a gyors választ! Igen, én is erre gondoltam, de megvártam a szakember véleményét. Fejben már össze is állt dolog, már csak a megvalósítás van hátra.
Üdvözlettel: Bali01Fekete Tibor [ 2009-02-18 09:29 ]

Tisztelt Bali 01 !!

Én gipszkarton csíkkal körbekeretezném a kályhát ez esztétikailag szép is ,hőálló is és olyanra festhető amilyen szinűre szeretnéd.
Látványnak sem rossz egy ilyen megoldás
Tisztelettel
a "kályhás" TibiFekete Tibor [ 2009-02-18 09:25 ]

Szia Clau !!

Nektek egy5x3x7-es méretű kályha kellene. Bontott csempét a vaterán vagy a teszveszen találsz de tudok én is szerezni csak tudjam milyen szinűt gondoltatok.
A kályépítés munkadíjja 120.000 ft
a víztartály ezt én rendelem és csináltatom 30.000ft
a kályhába való samottégla , kisméretű tégla apatincserép agyag, költsége 30.000 ft .
Tehát ennyi.
Üdvözlttel TiborBali01 [ 2009-02-17 16:07 ]

Tisztelt Tibor!

Egy cserépkályha melletti falburkolást szeretnék megoldani. A kályha és a fal közt egy-két cm szabad hely van, oda kellene valamilyen höszigetelő, könnyen megmunkálható esetleg festhető anyag. Ön mit ajánlana?
Válaszát előre is köszönöm!Clau [ 2009-02-17 11:02 ]

Köszönöm Tibor a gyors választ.Az első két szobába a régi sárga színű radiátorok vannak, de nagyon jól fűtenek és még plusz a fürdőbe is van egy csak ezt a 3 radiátort gondoltam rácsatlakoztatni a cserépkályhára ez kb 40nm.
A maradék kb 35-40 nm t pedig a kályha melegével gondoltuk befűteni.Ha ez megoldható lenne akkor kb. mennyibe kerülne a víztartály .Tehát fele radiátor maradna fele cserépkályha összes nm a háznak kb.80.
Csak egy irányárat szeretnék kérni a nm alapján, mennyivel több így ha víztartály is be lenne építve és kell e vízszivattyú bele.(gondolom igen).Szeretnénk ezt megoldani idén nyáron.Köszönöm.Fekete Tibor [ 2009-02-17 09:32 ]

Szia Clau!!!

természetesen megoldható a fűtés így is víztartályos cserépkályhával. Egy közepesméretű cserépkályha a régi öntöttvas "dunaujvárosi " radiátorokból 7-8 radiátor fűtését biztosítja . Egy tetőteres családiház egészfűtését meglehet vele oldani.
Ha van kérdésed írj vagy hívj 06/30/441/7909
Köszönöm TiborSzia Tibor! [ 2009-02-17 08:57 ]

Tájékoztatást szeretnék kérni, jjelenleg központi vegyes tüzelésű kazánnal fűtünk, de a hátránya hogy reggelre eléggé le tud hűllni a levegő.A ház 10*10 es "kockaház"és meg szeretném kérdezni, megoldható lenne e az hogy a felében radiátor maradna(első két szoba) melynek meleg vízét víztartályos cserépkályhával oldanánk meg (kazánt megszüntetnénk) és a ház másik felében lenne felépítve a cserépkályha, ami ott adná a szükséges meleget.Köszönettel.Clau
Fekete Tibor [ 2009-02-15 17:15 ]

Szia Teri !!!

Természetesen vállalok Dabason is munkát .
Kérlek adj meg telefonos elérhetőséget ,mivel úgy jobban megtudjuk beszélni, hogy mit és hogy szeretnél.
üvegajtót lehet nézni a varerán de nagyon jó minőségű ajtót lehet rendelni a www.cserepkalyhaajtok.hu oldalon a Rácz-zeltől ,Ők házhoz szállítják neked csak beszéljük meg előtte , hogy Te melyiket nézted és én megmondom az jó méretű-e a kályha nagyságához. köszönöm
tisztelettel a kályhás Tibi 06/30/44107909Strupka Teri [ 2009-02-13 12:59 ]

Strupka teri vagyok dabasról bontott anyagbol szeretnék 2.5x5x7-es vajszínű vagy világos barna cserépkályhát üvegajtóval.
Tud e nekem árajánlatot adni,és válall e Dabason munkát??
Várom válaszát!
Előrre is köszönöm!Fekete Tibor [ 2009-01-22 08:59 ]

Tisztelt István!

Kérem írjon telefonszámot vagy hívjon fel a 06/30/441-7909-es telefonszámon,mivel a kályhaméretet valamint az ajtó méretét meg kellene beszélni.
természetesen vállalok Bp.-en is munkát.
Tisztelettel
a kályhás TibiMunkácsi István [ 2009-01-20 15:04 ]

Kérdésem: Budapesten válal munkát? Hozzávetőlegesen mennyibe kerülne 130 cm magas , 134 széles, 75cm mélységü
cserépkályha, csempe minta sima fényes világosszinű.
Bontott anyagból is lehet , ha a bontott cserép szine és formája részemre elfogadható.Tüztér ajtó kb. 50x50-es.válaszát várva tisztelettel Munkácsi Istvánhardika [ 2009-01-09 13:10 ]

Üdvözlöm!

Kiskőrösről kérdezem:3 éve épített cserépkályhám van többé kevésbé jól funkcionál csak nem fűti az egész lakást szeretném a a központi fütést rácsatlakoztatni.Vállalná?Ha igen érdekelne hogyan is működne a dolog.A kályha szadai csempéből van Kátai féle mű L alakú nagy.Szeretném ha e-mailben válaszolna ott küldenék képet.hardika@vipmail.hu
köszönöm


Szavazás
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!